Procedeul de epilare definitivă cu laser este o soluţie modernă, care aplică tehnologii sigure şi testate. Unda de laser transportă o cantitate mare de energie prin piele până la nivelul „ţintei”, care în tratamentul de epilare este pigmentul firului de păr (melamina). Prin descărcarea de energie intensă la nivelul rădăcinii firului de păr acesta este distrus integral.

Această metodă de tratament este una sigură pentru toate tipurile de piele, de la cele mai deschise (Fitzpatrick I) până la persoane bronzate sau de culoare (Fitzpatrick V).

Şedinţele de epilare definitivă sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toţi foliculii. Firele de păr cresc după un „program” ce comportă 3 faze: de creştere (anagen), de stagnare (catagen) şi de regresie (telogen). Tratamentul de epilare este util şi eficient numai în faza în care firele de păr există în teaca lor (anagen), acesta fiind momentul în care căldura produsă este condusă de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. În oricare din celelalte două faze, tratamentul nu îşi realizează scopul – acela de distrugere a rădăcinilor, din cauză că firul de păr nu comunică direct ca rădăcina. Iată de ce şedinţele urmează această ciclicitate şi se repetă.

Timpul ce trebuie să treacă între două şedinţe de tratament este diferit în funcţie de zona epilată. Părul din zona buzei superioare, spre exemplu, creşte mult mai repede decât cel de pe picioare. Motivul este că suntem programaţi genetic astfel; şi astfel şedinţele de epilare facială se realizează la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axilă.

Slaba absorbție a lungimii de undă de către celelalte structuri ale tegumentului împreună cu un sistem de răcire inovator, fac ca această metodă de tratament să fie una sigură pentru toate tipurile de piele, de la cele mai deschise (Fitzpatrick I) până la persoane bronzate sau de culoare (Fitzpatrick V).